perjantai 1. heinäkuuta 2011

VANHAT KOULUJEN OPETUSTAULUT/ OLD SCHOOL PICTURES

Please, come and see them! They are  to be seen 8.7.2011 - 17.7.2011 in Iskontie 2, Kankaanpää. Historical, biblical, botanical, geographical and ... tuberculotical ... old pictures from old time schools. I've used in my play Duke of Renaissance some pictures like this. Now that I have plenty of them, I would like to let the people come and see, too.

Kuvat on kerätty (suurin osa Raijan laahaamia toiselta puolen Suomee kiriaston poistomyynnistä) muutamien vuosien aikana, ja kun ei ne oo kaikki Euroopan parahas kunnos, niin piti kai mun ruveta leikkihin konservaattoria. Leikkikonservaattori oon, juu, mutta kun ei katto ihan likiltä, niin ne näyttää paremmilta. Meleki niinkun extra priimalta. Ei nurkat repsota eikä vesivalumia oo ikänä ollukkaa. Paitsi että on.

Täs menee kyllä ikä ja terveys - meinaan selekäki jo pretkahti taas kerran. Lieneekö ainaki osaksi tämän touhun syytä, kun on siinä tyyrättävä kättänsä ja oltava isojen pahvien hantteeraamises sen tuhannes kierus. Saatikka että keskityttävä on hampahat irvis pensseliensä ja maaliensa kans. Ei uskosi että tairemaalaus ottaa niin lujaa fysiikan päälle. Yks maalari käyttiki semmosta tukiköppiä kären ja oman rintarangan välillä. Se pitäis olla!

Se viä, että makuasia on että onko sopivaa ja järiellistä työtä ollenkaa koittaa retuseerata painokuvaa akryylivärillä ja rakentaa uusia nurkkia. Mitä mielipuolta ootte, että onko mieltä? Ittellä tuppaa mielipiret vaihtua lairasta laitahan, voimmien mukahan.

Ei kommentteja: