sunnuntai 6. helmikuuta 2011

HEI! / HELLO, it is Anna here!

Hello, it is Anna here. The scenery is very white and bright here in the western Finland. I’m visiting my childhood home. I’ ve been ashtonished even myself now that the drive of making puppets has been so hot. All the time I would like to make better and better puppets. I’m also willing to give them to new homes, for some  payment. If you are interested please send me an e-mail. 

Heikunkeikun,  kun nyt on nähty jo viimmein  se ennen joulua ollu kirkonmeno videolta naapuris. Hilkka oli sen ottanu nauhalle. Seoli TV-kirkko, josa oli  mun nukkeni, joita Porin metod.srk halus  ostaa, että saivat esittää ainaki 5 minuuttia kestävän juttelun nukeilla. Olihan siinä horkkatautia niillä nahkapäänukeilla, että liikaa heiluvat.  Se tauti sujuu multa itteltäniki varsin hyvin. Ei siittä taharo päästä. Mutta liikkeitten hitaus olis valttia siinä hommas. Ken sen hallittee, se onki jo mestarisnainen taikka  -mies.

Kirkas valakonen hanki tää peittää tienoot, täs Pohojois-Satakunnan maisemas,  lapsuuskototalon klasista kun kattelee. Oli oikeen kirkastaki  äsköön, vaan ei oo enää. Minähän oon tää käymäseltä viikonloppua.

Nukentekemisen villitys on yllättäny itteniki. Aina haluis parempia keksiä ja saara aikahan. Tää mulla on käytettynä hilian ostettu teollisuusompelukones. Mutta kun se katko lankoja, olin valamis sen jo myimähän äkkiä pois jos joku jotaki maksais.  Ja neuloin äiren plikkuurenaikasella Sinkerillä.  40 –luvulla osa-maksulla on polokuSinkeri ostettu, ja piukas se on raha silloonki ollu. Eikä yhtää muuten se  takunnu, ei  niin vähääkää!

Tuo Brotherin häikkäles herias ny ainaki sitä, että oli erivahavuset langat yllä ja alla, koska ainaki hetken se nyt taas pelas, kun sain apua tämän seikan petraamisehen. Tiä sitte toisella kertaa. Tekniset vehkeet ei oo mulle yleensä tuottanu palio muuta kun kauhua. Pelekästä peloosta jo vissihin toimin niin, että ne pränkkää ja soholaa. Nukeiski teen osan aina käsin. Ja onhan niis semmosia paikkoja, ettei oo millää konehella asiaa, vaikka ny johki kurkun kiinnityksehen. Ei henki kulukisi sen jäläkihin kellää, jos konehen kans yrittäis…

Näistä nukeista viä sen verran, että kyllä niitä antaisin asukkaiksi  ”uusiin koteihin”, paha sanoo mutta sanon: korvausta vastaan. Mulle voi lähettää sähköpostia jos semmonen kiinnostaa. Pitää vaan profiilin tieroista kattoo sähköpostiosote ja pistää meilit matkahan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Anna!
Ihan on sun ittes näköset kuvat ja tekstit. Innolla ootan lisää. Terveiset täältä meren ääreltä.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot on sivut! Jatkoa orotellahan.

t.tuike